Organic Romania 

Miere Romaneasca Bio

Pt comenzi oriunde in Romania  Tel & WhatsApp +40-726-718-599

FacebookTikTokLinkedIn

 In apicultura de 20 ani

Cruce in padure de salcam
Balta de langa Dunare
Lan de floarea soarelui
Faguri si pernuta de papura
Faguri si propolis pe rame
Poliflora din acelasi an si acelasi loc, luni diferite
Afumatoare cu iasca
Albine la urdinis dupa cules
Pernute de papura
Lan de rapita
Albine pe faguri
Faguri plini cu miere
Fagure cu polen de amorfa
Salcam inflorit
Urdinis in iarba
Cutie cadou cu 6 tipuri de miere
Ajutoare la stupi
Verificarea unui stup
Propolis solid
Fantana cu cumpana langa lan
Miere filtrata in galeata

 

 

Ce inseamna miere bio?

Albinele zboara pana la 5 km de la stup in cautarea nectarului, polenului si a apei.

Stupii trebuie sa fie amplasati in culturi bio sau in paduri cu o raza mai mare de 5 km in jurul stupinei pt a asigura un produs cu adevarat bio. 

Culturile bio NU sunt tratate cu substantele gasite in culturile conventionale cum ar fi ingrasaminte sintetice, fungicide, pesticide, insecticide.

Sursa de apa a stupinei trebuie sa fie si ea bio. 


Cum se alege un loc bun pentru stupina?

Locul trebuie sa fie insorit, uscat si ferit de vanturi puternice. Stupina trebuie sa aiba o sursa de apa nu mai departe de cateva sute de metri astfel ca albinele sa nu oboseasca la aducerea apei. 

De asemenea, locul trebuie sa nu fie pe directia de zbor a altor stupine pentru ca pot aparea conflicte intre albine sau se incurca si nu mai gasesc drumul spre stupul lor.

Locul nu trebuie sa fie langa sosea, aceasta fiind o sursa de poluare. De asemenea,  daca soseaua se afla intre albine si cultura, ele vor fi lovite de masini mai ales la intoarcere sau in zile cu vant.

Care sunt rolurile dintr-un stup?

De ce roiesc albinele?

Scopul principal este pt a se inmulti.

Ce fac albinele iarna?

Albinele isi reduc activitatea iarna si formeaza un ghem cu matca in centru. Ghemul este incalzit de la interior inspre exterior la o temperatura intre 11 - 29 grade C. Cand temperatura in ghem ajunge la 11 grade, ele incep sa manance miere si sa genereze caldura. Albinele mananca mult mai putin in aceasta perioada. Ele mananca intr-o luna de iarna cat intr-o zi de primavara. Ghemul trebuie sa fie cat mai mare ca sa se raceasca lent, iar stupul trebuie sa fie cat mai izolat.

In mod ideal, la o luna jumate, albinele trebuie sa faca un zbor de curatire, cu alte cuvinte sa iasa la toaleta. Acest lucru se poate intampla numai intr-o zi mai calda, de peste 11-12 grade C. Daca iarna este grea si nu pot iesi, exista riscul sa se imbolnaveasca, mai ales daca au hrana proasta si sunt deranjate.

Cum se nasc matci noi?

Matcile noi eclozioneaza din botci. Botcile sunt niste celule f mari facute din ceara in care se dezvolta o larva de matca. Aceste larve au fost initial oua de albine. Ele s-au transformat in larve de matci prin hrana diferita pe care au primit-o: laptisorul de matca. 

 

Cereti dovada certificarii bio